MEGATUFFT ATT LISTA DE FEM FINASTE SAKERNA SOM FINNS JUST NU!!!!!

 • Gamla tanter på tåg. Jo, fy tusan vad fina dom är. De sitter där med berg av väskor, som säkert fullpackade med presenter till barnbarnen, typ raggsockar, stickade tröjor och så. En sån tant ska jag bli när jag bli stor. Inget snack!
 • Och jag var där! Helt galet fint. 
 • Jul. När man kommer på att det om exakt en månad är julafton och att man innan dess ska hinna med tusentals, miljontals olika saker; köpa julklappar till en hel släkt, baka ton med pepparkakor och lussebullar, julpynta med kulor och glitter, få julkänslor, skicka julkort, och så vidare, och så vidare. Det är fint.
 • Megafina bloggar. Här. Här. Här. Och här.
 • Rosetter. I massor!

Lev väl!


MEGATUFFT ATT DU NU SKA FÅ LYSSNA PÅ LJUV MUSIK HELA NATTEN, OCH AV DEN BÄSTA SORTEN DESSUTOM!!!


Lev väl!

MEGATUFF, LÄTT FÖRVIRRAD, MÅNDAG!!!

Idag är det måndag, och hela dagen är rätt förvirrad. Som större delan av mina dagar är.
Och jag hinner inte sitta här och tråka, för jag ska sticka en raggsocka, lära mig lyssna på Kent och få in franska, oregelbundna verb i huvudet.

Så.
Lev väl!

MEGATUFFT ATT STARTA ÄNNU EN GRÅ VECKA MED ETT FINT LITET PAR, OCH MAN KAN JU UNDRA, KAN DET VARA KÄRLEK PÅ GÅNG MÅNTRO?!?!?!Lev väl!

MEGATUFFASTE KVÄLLEN, UPP OCH NER, FRAM OCH TILLBAKA LIKSOM!!!!

Igår kväll passade jag mina småsyskon, vi brände hamburgare, åt framför tvn, tittade på Bumbibjörnarna, åt chips och spelade Sims3. Jag stickade raggsockor och sen kom Julia och Malin.
Då somnade syskonen och jag och gänget (Malin & Julia) åt glass, den glassen vi hade gjort på morronen. Det smakade mest grädde och dumle och sura ahlgrens bilar.
Sen helt plötsligt så skulle dom sova här i min säng och vi låg uppe och filosoferade till tre och djävulen och Gud och andar och gymnasiet.
Det var en fin kväll.
Lev väl!


MEGATUFFASTE MANGO, OJ, VAD HON FÖRGYLLER MIN DAG!!!

Bästa MANGO utsedde mig just till veckans blogg.
Jag blir helt till mig av lycka.
Iiiiiiiih!
Lev väl!


MEGATUFFT ATT SE UT SOM EN LITEN GUBBE EN HEL DAG!!!Idag har jag sett ur som en gubbe, men slip-over och en brunrutig skjorta.
Imorse gick jag in till grannen Julia och åt frukost med Malin och Julia. Efter det tillagade vi glass, som vi ska äta ikväll.

Lev väl!

MEGATUFFT ATT SOLEN ÄNTLIGEN HAR HITTAT TILL LILLA VARBERG, EFTER ATT VI IDAGAR OCH VECKOR GÅTT RUNT I REGN OCH RUSK!!!!Ja, solen är äntligen här.
Nu ska jag, liksom resten av landets befolkning, fredagsmysa.
Lev väl!

MEGATUFF, OCH MEGATÖNTIG, LISTA ÖVER JENNYS BÄSTA OCH MYSIGASTE RADIOPROGRAM!!!!!

 • Christer i P3 - en självklar favorit. Dom är så fina, med alla olika dialekter och konstiga samtalsämnen. Perfekt att lyssna på när man tar en kopp kaffe efter skolan.
 • Karlavagnen i P4 - nördvarning. Men det gör mig inte så mycket att mina kamrater tycker jag är urmesig som lyssnar på fina pensionärers livshistorier innan jag ska sova.
 • Morgonpasset i P3 - såklart. Dirket när jag kommit upp ur min varma säng om mornarna trycker jag på morgonpasset och lyssnar på Martina, Kodjo och Hanna när det pratar om virkning, pop och politik.

Slut.
Den blev visst rätt kort, men tre är bättre än ingen, som en klok kvinna en gång sa.
Lev väl!


MEGATUFFASTE INKÖPET PÅ TREHUNDRA ÅR, JA, DET ÄR HELT GALET!!!

Och det galna och underbara är att jag har skaffat mig en systemkamera.
Hurra och applåder!
Jisses vad glad man kan bli av ett lyckat inköp.

Lev väl!

MEGATUFFT LITET ULLIGT OCH GULLIGT REGNMOLN SOM SER RÄTT NÖJT OCH GLATT UT TROTS ATT ALLA TRÖTTA MÄNNISKOR FÖRBANNAR DET OCH DESS REGN!!!


MEGATUFFASTE TISDAGEN!!!

Nej, ärligt talat var inte den här tisdagen bättre än vilken annan tisdag som helst. Jag och min klasskamrat Malin gick runt i skolans korridorer tills hemkunskapsläraren frågade om vi inte hade någon lektion att vara på och du sa vi har inte du ett jobb att sköta? Nej, det sa vi inte, men vi hade kunnat göra. 
Annledningen till att jag inte har varit särskillt aktiv på den här föbannade bloggen är att jag har varit på konfaåterträff på ett grått Öland. Den var kul och vi skrattade och grät och sjöng till Gud.
Halleluja!

I dag ska jag motionera och sortera min strumpor.

Och tillslut.
Lev väl!

MEGATUFFT NÄR MAN VISAR UPP EN LITEN DEL AV SITT RUM EN TRÅKIGT EFTERMIDDDAG NÄR MAN FÅTT EN SLÄNG AV SVININFLUENSAN!!!!


Min älskade jordglob.


Ett djurhuvud som jag fick av min far. Egon heter han.


Kameran jag önskar funkade.

Jag påstår inte att bilderna är bra och konstnärliga.
Lev väl!

MEGATUFFT NÄR MAN SNART GÅR UNDER PÅ GRUND AV DETTA FÖRBANNADE GYMNSIEVALET!!!!

Jag ska nog gå naturestet, med inriktining musik. Eller kanske estet, fast då kanske jag tar teaterinriktining istället. Fast jag vill ju ha en bred utbilning, så naturestet blir väl bäst då. Eller vad vill jag egentligen bli? Läkare? Forskare? Nej, men estet är ju som samhäll, och det klarar man ju sig på. Men då var det ju teater jag skulle välja, inte musik. Men vill jag verkligen bli skådis, det är ju en tuff branch har man ju hört. Estet med inriktning musik blir nog bäst. Eller vänta nu, alla kommer jag vara jättemusikbegåvade, det är ju knappast jag. Men är det verkligen så att man redan måste kunna allt när man börjar? Så kan det ju inte vara. Fast nu var det ju så att jag vill ha en bred grund, naturestet är ju bäst i så fall. Men vänta nu, då kommer jag ju inte få träffa alla sköna estetmänniskor. Jo, just det, naturesterarna och estetarna har ju musik tillsammans. Fast då kommer ju dom ligga före oss och vara mycket bättre, kanske estet skulle vara bra ändå. Eller vad gör det egntligen att de är lite bättre än mig? Jag kommer ju kunna skryta om att jag kan mer matte är alla sköna estetare. Fast det är ju rätt nördigt att skryta med, hej, jag har läst matte D.
Fast stopp ett tag, jag är ju nördigast ever. 
Naturestet får det nog bli.
Eller?

Lev väl!


MEGATUFFT ATT SKYDDA SIG MOT SVININFLUENSAN, OCH PÅ EN TISDAG OCH ALLT!!!!

Idag ville jag inte gå till skolan. För i skolan väntade skolsyster med svinissprutan. Oj, vad jag ogillar sprutor. Men som tur var svimmade jag inte, och jag grät inte. Jag bara skakade lite lätt. Efteråt fick jag en godis och allt var frid och fröjd.
Nu sitter jag här på mitt rum och vätar på en lite släng av feber, ont i armen eller minsta gnutta huvudvärk. Men jag känner mig rätt jättefrisk.

Jag tycker väldigt mycket att man ska vaccinera mig mot svininfluensan (eller baconfeber som min far så lustigt brukar skoja till det) och jag är ett aktivt ofan till folk som stuntar i detta. Jag tycker det är ansvarslöst att bara tänka på sig själv och tänka, jo men resten av alla tar ju den förbannade sprutan, så varför ska jag.
Men, vi får väl se hur kaxiga ni är när ni ligger nedbäddade i era sänga medans vi andra dansar runt glada och friska. 
Nej, nu får det vara slut på moraltjaffset.

Lev väl!

MEGATUFF LITEN BULLTANT SOM SITTER DÄR OCH LER SÅ FINT!!!!Lev väl!


MEGATUFFT ATT ÄNTLIGEN VARA TILLBAKA I BLOGGEN, ÄVEN OM DET VAR JÄTTEKUL MED PREMIÄR OCH ALLT OCKSÅ!!!!

Jo, nu var då allt slut. Eller ja, inte allt. Bara premiären. Men lite lugnare är den nu iallafall. 

Denna veckan är guld värd och det är precis en sån vecka jag behöver just nu. 
Måndag - passa små söta och åka till Evelina få att ta del av hennes kabel-tv. 
Tisdag- utvecklingssamtal, fast hur kul det bli vet jag ju inte än. 
Onsdag - gymnsiedag! Besöksdag och gymnasiemässa, och på kvällen ska jag och lyssna på när en mustaschbeklädd man snackar bastrix på Kulturskolan. 
Torsdag - vi ska till ungdomsmottagningen och lära oss om blommor och bin. Sen på eftermiddagen är det dax för föreställning igen. 
Fredag - Jag åker till Öland igen för att ha återträff med konfakompisarna hela helgen. 
VILKEN MEGATUFF VECKA! Och det absolut megatuffaste är att vi inte har ett enda prov, bara en bokreccention att lämna in och lite franska (såklart). 
HURRA!!!
Lev väl! 

MEGATUFFT ATT REPA SÖNDER INFÖR PREMIÄREN I MORRON!!!

Just nu består mitt liv bara av teater, och bananchips doppade i yoghurt, så därför blir det inte så mycket bloggeri. Men jag tror att ni överlever.
Lev väl!

MEGATUFFA BILDER FRÅN EN MYSIG HÖSTDAG PÅ FÄSTNINGEN!!!!

En dag på lovet var jag och Julia på fästningen och blev fotograderade av en riktigt duktig tjej. Här komer några.
 

Foto: Charlotta Sandelin, fotograf på länsmuséet i Varberg.

Lev väl!

KLICKA, OCH DU FÅR DIG EN ÖVERRASKNING!!!

Klicka här och se nått megatufft!!

(Och om det är någon som kan komma på hur an får in den på bloggen så är jag evigt tacksam.)
Lev väl!


MEGATUFFASTE ARGUMENTEN FÖR ATT JAG, ELLER DU, SKA FÅ ÅKA PÅ PEACE&LOVE TILL SOMMAREN!!!!

 • Musik är bra för hjärnan.
 • All den friska luften, så mycket som vi kommer vara ute har jag knappt varit ute i hela mitt liv.
 • Det är alkoholfritt, alla mammor jublar!
 • Man träffar nytt folk, och tränar därmed upp sin sociala kompetens.
 • Man måste leva livet.
 • Man är bara sexton en sommar i sitt liv.
 • Markus Krunegård spelar.
 • Man kan ladda mobilen på området.
 • Det finns en lugn camping, (fast observera, jag säger inte att jag tänker sova där).
 • Visst, jag kan bli bortrövad, våldtagen och misshandlad, men jag är försiktig.
 • Och visst, Borlänge ligger typ 100 mil härifrån, men.

Så.
Och du, om du hade haft mig som dotter, hade inte du låtit mig åka?

Lev väl!


MEGATUFFASTE TEATERGÄNGET EVER, OCH NU HAR ALLA CHANS ATT SE OSS!!!

Nu är det så här. 
Jag och min teatergrupp i Falkenberg ska sätta upp världens bästa pjäs, Fusk. Den handlar som en klass, som vilken klass som helst, ska sluta skolan, de ska ta studenten. Men deras lärare har upptäkt att någon fuskat på sista provet, hans papper låg i oordning och de slåses in för att ta reda på vem fuskaren är, då de tillslut släpps ut.
Ni är alla, alla min 25 läsare, hemskt välkomna. Vi har premiär nu på söndag, och sen spelar vi torsdagen den 12e november och måndagen den 16 november. Biljettpriset är 95 kronor, men obs! då ingår kaffe och fika.
Antagligen har jag redan tjatat hål i huvudet på alla som bor tillräckligt nära för att kunna komma. Men om ni kommer, blir vi glada.

Lev väl! 


MEGATUFFT ATT DET REGNAR, OCH REGNAR, OCH REEEEEEGNAR!!!

Åhoj, vilken dag. Regn och grått och usch och kaffe och nybakta bullar och regn och linedance och misslyckade SOprov och regn och tokerier och biljettmöte och tåg och rangliga cyklar och regn och regn och rusk och usch. 

RSS 2.0